1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Portalul de ştiri UNIMEDIA

Necategorizat
UNIMEDIA

Stare de alertă în capitală: Autospecialele de deszăpezire vor lucra toată noaptea

Toți factorii responsabili de starea drumurilor din municipiu sunt în stare de alertă. Atât EXDRUPO cât și Direcția generală transport public şi căi de comunicație vor lucra în regim non stop. 

(foto) Condiții extreme în nordul țării: Se circulă cu dificultate pe traseele naționale din cauza ninsorii

Inspectoratul Naţional de Patrulare informează că la această oră în nordul şi în centrul țării cad precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare ambudentă, iar vizibilitatea este redusă și se circulă cu greutate. La moment, pe trasee echipajele #INP însoțesc auto specialele care activează pentru prelucrarea drumurilor cu material antiderapant.

Un consilier al „Partidului Nostru” din cadrul CMB și-a depus mandatul

Consilierul formațiunii „Partidului Nostru” din Consiliul Municipal din Bălți, Tatiana Veselovskaia, nu va participa la ședința de vineri, unde se va lua decizia finală privind referendumul de demitere a lui Renato Usatîi.

Victor Chironda, despre zona pietonală de pe str. 31 august: „Nimeni nu a murit”

Experimentul amenăjarii unei zone pietonale pe str. 31 august a arătat că nu e aşa de straşnică restricţionarea circulaţiei transportului pe o stradă centrală. Concluzia aparține expertului în urbanism Victor Chironda.

Criză de proporții în Cehia. Guvernul controversatului premier Andrej Babis a demisionat

Guvernul ceh condus de premierul Andrej Babis şi-a anunţat miercuri demisia, la o zi după ce nu a reuşit să obţină votul de încredere din partea camerei inferioare a legislativului de la Praga, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Klaus Iohannis o acceptă pe Viorica Dăncilă ca premier: ”Dau PSD-ului încă o șansă”

Pentru prima dată în istorie, România va avea un prim-ministru femeie. Președintele Klaus Iohannis a decis să accepte încă o propunere făcută de PSD și ALDE, aceea de a o numi pe Viorica Dăncilă în funcția de premier.

Când va fi lansat oficial „Anul lui Ștefan cel Mare”

Anul lui Ștefan cel Mare va fi lansat pe data de 2 februarie la Palatul Republicii. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Lauda Tiraspolului în fața UE vs. „Tăcerea Mieilor” în versiunea Guvernării de la Chișinău

Reprezentanții Chișinăului și ai Tiraspolului au fost invitați să ia parte la ședința Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru a discuta aspectele politice ale procesului de reglementare transnistreană cu membrii organizațiilor internaționale și ai societății civile, scrie MoldNova.

(doc) Studiu: Modernizarea și eficientizarea sistemului de transport din Chișinău prin implementarea transportului alternativ

Atractivitatea mediului de viață urban și extinderea constantă a fondului locativ determină creșterea continuă a numărului de locuitori și de vizitatori ai orașului Chișinău, fapt care supune sistemul municipal de transport unei presiuni în creștere. Cel puțin asta se arată într-un studiu politic făcut de specialistul în dezvoltare urbană Victor Chironda.

Presa română: Anul politic 2017 - Thriller de Moldova

„Plahotniuc are (avea) nevoie de Dodon pentru a-şi justifica pretenţia de „redută“ în calea unei invazii ruseşti”, scrie comentatorul politic Vitalie Ciobanu pentru Revista 22.

Video Gallery ANTIM participation

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.