În perioada 25-30 septembrie 2023, la Chișinău și în alte patru orașe din Republica Moldova se va desfășura săptămâna Caravanei Cetățeniei Democratice, care va întruni ateliere, mese rotunde, dezbateri tematice cu participarea experților în domeniul educației civice. Proiectul este organizat în cadrul Rețelei de Educație Civică din Europa de Est (EENCE), iar în Republica Moldova Caravana este realizată de către Asociația Națională a Tinerilor Istorici din Moldova cu susținerea Ministerului Educației și Cercetării și Agenției Federale pentru Educație Civică (BPB) finanțată de Ministerul German al Afacerilor Externe.

Pentru mai multe detalii accesați programul AICI

Timp de 5 zile organizatorii își propun să informeze, să interacționeze cu studenții, cadrele didactice, specialiștii din domeniul istoric, politic, social, care împreună cu experți invitați din Ucraina, Georgia, Azerbaidjan să abordeze teme precum: „Educație pentru integrarea europeană”, „Cetăţenia democratică: drepturi şi responsabilităţi”, „Cum să folosiți trecutul pentru a construi societăți durabile”, „Cetățenia națională vs. Cetățenia europeană” etc.

Astfel, pe 25 septembrie, în Clasa Viitorului de la Universitatea Pedagogică de Stat “Ion Creangă”, va avea loc inaugurarea proiectului, care va fi completat cu ateliere tematice cu participarea experților precum: Valery Balayan (Ucraina), Azar Ramazanov (Azerbaidjan), Nino Gvaramadze (Georgia), Yuriy Petrushenko (Ucraina). Ulterior, în perioada 26-30 septembrie, Caravana Cetățeniei Democratice își va continua activitățile în localitățile Edineț, Soroca, Strășeni, Căușeni.

Misiunea Rețelei de Educație Civică din Europa de Est este de a contribui la dezvoltarea durabilă a societății civile din regiunea Parteneriatului Estic și din țările învecinate prin extinderea domeniului de aplicare a educației civice și consolidarea capacității organizațiilor și experților care lucrează în acest domeniu. Caravana Cetățeniei Democratice este un eveniment organizat în cadrul țărilor partenere EENCE precum: Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Ucraina, Polonia, Lituania etc.

 

Pentru mai multe detalii despre proiect:

https://caravan.eence.eu/ru/

 

Coordonator proiect:

 

  • #EENCEcaravan
  • #EENCE
  • #civilsocietycooperation

By ANTIM