Stimați colegi,

Asociația Națională a Tinerilor Istorici din Moldova (ANTIM) în parteneriat cu Facultatea de Filologie și Istorie a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” și cu Fundația Culturală Memoria (România) vă invită să participați la Conferința Războiul de pe Nistru din 1992: cauze desfășurare și consecințe, care va avea loc la Chişinăuîn perioada 5-6 martie 2021.

La eveniment sunt invitate persoane care se ocupă de cercetarea evenimentelor din 1992 și consecințele acestui conflict pentru Republica Moldova. Organizatorii conferinței salută și încurajează studenții de la specialitățile istorie, științe politice, relații internaționale, antropologie și sociologie să-și prezinte propunerile de rând cu cercetătorii afirmați. Conferința se va desfășura în cadrul următoarelor ateliere:

1) Apariția separatismului și a conflictelor în spațiul post-sovietic (Moldova, Georgia, Azerbaidjan, Armenia);

2) Conflictul militar de pe Nistru din 1992;

3) Soluționarea „conflictului înghețat”: implicarea Federației Ruse, SUA, România, UE, OSCE și alți agenți internaționali în procesul negocierilor;

4) Evenimentele din 1992 în manualele școlare de istorie de pe ambele maluri ale Nistrului.

Pentru a mări impactul discuţiilor, lucrările prezentate la conferinţă vor fi publicate într-o culegere de studii (vedeți în anexă detaliile de redactare a articolelor).

Vă rugăm să ne confirmaţi participarea şi să ne trimiteţi formularul de aplicare

până la data de 25 decembrie 2020.

Pentru informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la următoarele adrese de

e-mail:    mariapuiu419@gmail.com și stroicidiana98@gmail.com

NOTĂ PENTRU AUTORI

Vă rugăm să respectați normele de reactare a articolelor conform următoarelor cerințe:

Toate manuscrisele trebuie să fie cercetări originale și trebuie să respecte regulile noastre de redactare. În cazul în care articolul este adecvat, editorul îl va trimite pentru evaluare. Echipa redactorilor, pe baza comentariilor primite de la recenzenți, vor recomanda manuscrisul pentru publicare.  Citiţi atent condiţiile înainte de a redacta şi trimite articolele dvs.   Textul în limba română sau într-o limbă de circulaţie internaţională (engleză, franceză, germană, rusă), minim 20 000 semne, maxim 40 000 semne, trebuie să fie redactat în Word, la 1 rând cu corp 12, fontul Times New Roman, notele în subsolul fiecărei pagini, utilizând opțiunea FOOTNOTE, același caracter, mărimea 10. Aparatul critic al contribuțiilor se va elabora conform normelor Chicago Manual of Stylehttp://www.chicagomanualofstyle.org/tools_citationguide.htmlTitlurile din limbile slave vor fi transliterate conform normelor internaționale. Toate articolele trebuie să fie însoțite de un rezumat (300 cuvinte) și cuvinte cheie (5 cuvinte) în limbile engleză și română. Lucrările care au ilustraţii trebuie să fie însoţite de legenddă, respectiv lista ilustraţiilor, cu indicarea sursei sau autorului. Lista ilustraţiilor/legendelor trebuie să fie tradusă în limba engleză. Numărul ilustrațiilor care însoţesc textul nu trebuie să depăşească 3 pagini. Ilustraţiile vor fi trimise în format electronic versiune color (rezoluția jpg, minim 300 dpi). Date despre autor: Lucrarea trebuie să includă numele complet al autorului, instituţia unde activează, adresa de contact, inclusiv e-mail și o scurtă prezentare a preocupărilor științifice și publicațiilor recente (în total 300 cuvinte în română și engleză).

Termen31 martie 2021. Trimiteți articolele dvs. pe următoarele adrese de e-mail:

mariapuiu419@gmail.com și stroicidiana98@gmail.com

Acest eveniment este rezultat al Școlii de Vară Astra 2020 de la Râșnov, susținută de Black Sea Trust.

By ANTIM